Wat kun je het beste doen tegen kalknagels?

Geplaatst op

Schimmelnagels staan ook wel bekend als kalknagels en zijn onder de Nederlandse bevolking een groot probleem. Het is een vervelende aandoening die kan leiden tot verkleuring, verdikking en vervorming van de nagels. Er zijn verschillende manieren waarop je een kalknagel kunt krijgen en het is ook nog eens besmettelijk. Er zijn verschillende dingen die je kunt uitvoeren om de symptomen van een kalknagel te verlichten. Je wilt namelijk altijd de infectie onder controle houden, zodat het niet over kan lopen naar de andere nagels. Op de website van tiptoe.eu kun je veel informatie vinden over kalknagels en wat je er tegen kunt doen, maar wat kun je nu het beste doen? Onderstaand vertellen we alles!

Gebruik een antischimmelcrème

Kalknagels zijn dus ook wel schimmelnagels en kunnen dus prima behandeld worden met een goede antischimmelcrème. Deze kan door de huisarts voorgeschreven worden, maar wordt ook bij de apotheek verkocht zonder recept. Het is belangrijk om de instructies goed door te nemen op de achterkant van de verpakking. Je kunt er op die manier achter komen hoe je het precies moet gebruiken, zodat je af kunt komen van de kalknagels. Daarnaast zijn er ook antischimmel medicijnen die je kunt gebruiken. Deze zijn voornamelijk bedoeld om een infectie te behandelen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er wel bijwerkingen zijn verbonden aan het gebruik van deze medicijnen.

Kies voor een laserbehandeling

Schimmelinfecties kunnen dus met medicijnen en crèmes verholpen worden, maar je kunt ook kiezen voor een laserbehandeling. Laserbehandelingen zijn effectief en met deze behandeling is het mogelijk om schimmelcellen te vernietigen. Op die manier kunnen de schimmelnagels niet meer terugkomen. Tot slot kan het ook verstandig zijn om een bezoek te brengen aan een pedicure. Een pedicure heeft veel ervaring met kalknagels en kan jou waardevolle adviezen geven. Daarnaast weet de pedicure ook hoe je kalknagels juist moet behandelen, zodat de kalknagels ook daadwerkelijk verdwijnen. Zoek op het internet naar pedicures in de omgeving en neem contact op met een betrouwbare pedicure. Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een medische pedicure.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waar je interessante content kunt vinden.

Contactgegevens

Via info @ kinderhospicedeglind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden