Wat doet een tandarts Dordrecht?

Geplaatst op

Er zijn veel mensen, nog meer beroepen en nog meer wensen. Toch zijn we allemaal wel bekend met sommige beroepen en de tandarts is hier één van. Er zijn niet veel mensen die er dol op zijn om naar de tandarts te gaan en dat is best begrijpelijk. Juist daarom is het handig om erachter te komen wat een tandarts precies doet. Dat gaan we vandaag ook verduidelijken voor je. We vertellen je in deze blog namelijk wat een tandarts Dordrecht doet. Zo krijg je een beter begrip van het beroep en zie je er mogelijk bij je volgende bezoekje minder tegenop. 

Preventieve zorg en tandarts Dordrecht

Een tandarts Dordrecht is veel bezig met preventieve zorg. Dit is in feite zelfs een van de meest voorkomende werkzaamheden. Tandartsen zijn namelijk verantwoordelijk voor preventieve zorg om de mondgezondheid van hun patiënten te behouden. Ze geven advies over tandenpoetsen, flossen en mondhygiëne. Ook geven ze advies over voedingsgewoonten en hoe deze kunnen bijdragen aan een gezonde mond. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je op de hoogte bent van de toestand van je gebit. Zo kun je hier beter zelf een oordeel over vellen en het in de gaten houden. 

Onderzoek

Een tandarts Dordrecht begint zijn of haar behandeling door de mond van de patiënt te onderzoeken. Ze controleren op aandoeningen zoals gaatjes, tandvleesontstekingen en andere problemen. Door middel van röntgenfoto’s kunnen ze de gezondheid van de tanden en kiezen beoordelen. Echter, dit doen ze vaak alleen als daar een speciale aanleiding voor is of als je een nieuwe klant bij hen bent. Op basis van het onderzoek kunnen ze diagnoses stellen en een behandelplan opstellen.

Behandeling

Een tandarts Dordrecht doet natuurlijk meer dan alleen maar onderzoeken en preventieve zorg verlenen. Hij of zij moet natuurlijk ook van tijd tot tijd een behandeling verrichten, hoezeer een patiënt daar soms ook geen zin in heeft. Dit kan variëren van het vullen van gaatjes en het verwijderen van tandplak tot het plaatsen van implantaten of het trekken van tanden. Echter, het kan zo zijn dat een tandarts Dordrecht je hiervoor verwijst naar een andere specialist. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waar je interessante content kunt vinden.

Contactgegevens

Via info @ kinderhospicedeglind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden