Een frisse smile is goud waard: de cosmetische tandarts

Geplaatst op

Er zijn verschillende cosmetische behandelingen die tandartsen aanbieden en die populair zijn vanwege hun snelle resultaten. Hier zijn enkele van de populaire cosmetische tandheelkundige behandelingen die snel kunnen worden voltooid.

Je tanden laten bleken

Dit is een veelvoorkomende cosmetische behandeling waarbij tanden worden gebleekt om ze witter te maken. Tanden bleken kan in korte tijd worden voltooid, soms zelfs binnen één tandartsbezoek. En dat is natuurlijk wel heel mooi als je last ervan hebt dat je tanden niet mooi wit zijn.

Composietfacings voor een strak gebit

Composietfacings zijn dunne laagjes tandkleurig vulmateriaal die op de voorkant van de tanden worden aangebracht om gebreken te verbergen en het uiterlijk van de glimlach te verbeteren. Deze kunnen meestal in één tandartsbezoek worden geplaatst.

Tandheelkundige bonding, reparatie en verfraaiing

Bij deze behandeling wordt een tandkleurige hars aangebracht op de tanden om kleine gebreken zoals spleten, scheuren of verkleuringen te herstellen. Het is meestal een snelle procedure die in één bezoek kan worden voltooid.

Facings voor je tanden

De facings zijn dunne porseleinen of composietschelpen die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Hoewel de voorbereiding en het plaatsen van facings meestal in meerdere bezoeken worden gedaan, kan het resultaat snel worden bereikt.

Tandheelkundige contouring

Ook bekend als tanden shapen, omvat tandheelkundige contouring het verwijderen van kleine hoeveelheden tandglazuur om onregelmatigheden te corrigeren, zoals scherpe hoeken of overlappende tanden. Deze behandeling kan vaak in één bezoek worden uitgevoerd.

Het is altijd belangrijk om een tandarts te raadplegen voor een persoonlijk advies en een evaluatie van je specifieke behoeften. Kijk ook even naar de beoordelingen van de verschillende tandartsen bij je in de buurt als je op zoek bent naar een nieuwe (omdat je nieuw in de stad bent bijvoorbeeld). Bij verwijspraktijk-amsterdam.nl nemen ze graag met je door wat je kunt doen om weer een mooie smile te hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waar je interessante content kunt vinden.

Contactgegevens

Via info @ kinderhospicedeglind.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden